Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD 'Visions' van Norah Jones


DatumIngezonden op: 20-03-2024 15:24 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek · Multimedia

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Norah Jones

Met meer dan vijftig miljoen verkochte platen, negen Grammy's en talloze melodieën die zich in het collectieve geheugen hebben genesteld heeft Norah Jones eigenlijk geen introductie nodig. Vorig jaar veroverde ze nog talloze harten op Gent Jazz, nu is er 'Visions', haar negende soloplaat.

Voor de nieuwe nummers werkte Norah Jones exclusief samen met producer Leon Michels (bekend als lid van Sharon Jones' band The Dap-Kings en zijn eigen band: El Michels Affair). Vele jamsessies brachten uiteindelijk twaalf nummers voort. Door die manier van werken klinkt de plaat wat ruwer dan anders, minder gepolijst, maar het is net daarom dat de Amerikaanse samenwerkt met Michels.

Waar 'Pick me up off the floor', de vorige soloplaat van Jones, donker en zwaar klonk is 'Visions' meer een terugkeer naar de start van haar carrière. Single Running had zomaar op 'Come away with me' kunnen staan, haar immens populaire debuutplaat. Ook nu is liefde de rode draad doorheen het album, al zijn de teksten zeker niet altijd even warm en zorgeloos als de muziek laat vermoeden.

De speelse verliefdheid spat er nog vanaf op de soulvolle opener All this time, maar al snel verandert die in verdriet en introspectie. "And I'm afraid your rain is gonna fall and wash me away", zingt ze op de akoestische titeltrack. Wanneer de vele 'ooh-hoo's' en 'la-la's' slaapverwekkend dreigen te worden, weten Jones en Michels toch voor genoeg variatie te zorgen in de tracklist. Spannend wordt het zelden, maar nummers als Alone with my thoughts barsten van de emotie en zijn een bewijs dat Norah Jones niet enkel een bekwame zangeres, maar ook schrijver is.

Zichzelf heruitvinden doet Norah Jones niet op 'Visions', maar dat hoeft ook helemaal niet. 22 jaar na haar debuutplaat is ze nog altijd in staat tot sterke, volwassen jazz- en soulmuziek die de luisteraar doet wegdromen.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.