Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD 'The signal' van Compact Disk Dummies


DatumIngezonden op: 15-04-2024 13:41 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 21-04-2024 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Compact Disk Dummies

De Compact Disk Dummies zijn winnaars. In 2012 namen ze de Rock Rally-trofee mee naar huis en later volgden MIA-beeldjes voor op de schouw. Al twaalf jaar doen ze wat ze graag doen en het publiek krijgt er niet genoeg van. En er bleek ook nog tijd voor een derde album, 'The signal', net uit.

De release van hun tweede plaat 'Never fever dream' (2020) viel midden in de eerste coronagolf en om toch wat aandacht op het nieuwe album te vestigen, gingen Lennert en Janus Coorevits toen zelf alle bestelde exemplaren per fiets afleveren, als je niet te ver woonde tenminste.

Deze keer komen ze niet tot aan je deur, maar maken ze je wel nieuwsgierig met een bizarre hoes, waarop Lennert en Janus rond een tafel zitten met in het midden een bel. Zij en ook de menigte rond hen, telefooncamera’s in de aanslag, wachten duidelijk op iets. 

Zijn de Compact Disc Dummies een nieuwe richting ingeslagen? Ja en nee. 'The signal' is een divers album geworden met veel uitstapjes naar nogal wat stijlen uit de afgelopen decennia.

Dat kon je al horen in de vooruitgeschoven singles There’s no sex without you en Fomo. Nieuwe horizonten en echo’s van iets herkenbaars uit de 80’s, 90’s en nillies, maar nog steeds overgoten met die typische Coorevits-saus, bereid met de beste ingrediënten uit hun eigen studio in de omgebouwde garage van het ouderlijk huis.

Kenners gooien met woorden als retro house, retro funk en electro-punk, maar geniet gewoon van tien zeer dansbare nummers, die het deze zomer zeker goed gaan doen op beach party’s, tuinfeesten en festivals.

En let ook eens op de teksten: die zijn vaak diepgaander en donkerder dan het aanstekelijk ritme laat vermoeden. Zoals zingen over een ‘panic attack’ in Like a turtle on its back en toch dansvloer-materiaal leveren. Interessante contradicties hebben de broers ineengestoken. Denk daar maar eens aan als je straks op al dat nieuws staat te swingen.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.