Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD 'Nandakke' van Aili


DatumIngezonden op: 04-03-2024 07:51 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 04-03-2024 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 10-03-2024 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek · Tickets · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Aili

album van de week

Vandaag 3:21
Per toeval, zo leerden Aili Maruyama en Orson Wouters elkaar vijf jaar geleden kennen. Gelukkig maar, want als elektropopduo Aili creëren ze excentrieke, dansbare muziek die enkel zij kunnen maken. Na hun succesvolle eerste EP 'Dansu' (waarvan de titeltrack wekenlang aan kop stond van de Vox-lijst) en een internationale tour is er nu hun debuutplaat 'Nandakke?'.

Nandakke (spreek uit: NANdakkee) is een Japanse uitdrukking die je gebruikt wanneer je niet op een woord kan komen. Een uitdrukking die ook Aili zelf gebruikt wanneer ze praat met haar vader die in Japan woont. Maruyama verhuisde met haar moeder naar België toen ze zeven was, haar vader bleef in Japan.

Ondanks het feit dat ze de taal niet honderd procent onder de knie heeft, zingt Aili toch grotendeels in het Japans op de plaat. Niet alleen omwille van haar roots, maar ook omdat ze de taal ritmisch bij de sound van de muziek vindt passen. De productie is volledig in handen van Orson Wouters, ook bekend als Transistorcake. Hij zorgt met speelse synths, groovy baslijnen en veel experiment voor de ideale speeltuin waarin Maruyama zich volledig kan uitleven.

Opener en titeltrack Nandakke? zet de toon met een catchy baslijn en strakke drums. Babychan is dan weer een ode aan popster Justin Bieber, een bewijs dat er plaats is voor humor op het album en dat het duo vooral de luisteraar wil amuseren. Takoyaki zijn dan weer Japanse octopusballetjes, een verwijzing naar de dikke tenen van Ailis familieleden, zo vertelde ze in Wonderland.

Waar de eerste zeven nummers van de plaat uitnodigen tot dansen, geeft Gari gari wat tijd om op adem te komen. Een moment van rust om daarna met Oyasumi inclusief een heleboel analoge drumbreaks het hoogtepunt van de plaat te bereiken. Na iets meer dan een halfuur zit de rollercoaster die 'Nandakke?' is er al op, een korte rit, maar net daardoor weet het duo tien nummers lang de aandacht vast te houden.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.