Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD The great calm' van Whispering Sons


DatumIngezonden op: 26-02-2024 08:35 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 26-02-2024 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 03-03-2024 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Whispering Sons

Whispering Sons is na drie jaar terug met een nieuwe plaat. De aanloop naar 'The great calm' verliep allerminst rustig, frontvrouw Fenne Kuppens nam na de opnames een pauze en de samenstelling van de band is flink veranderd. Op het nieuwe album klinkt de band echter grootser en hoopvoller dan ooit.

Na 'Several others', de minimalistische en donkere tweede plaat van Whispering Sons, besloten ze om zelf het roer steviger in handen te nemen. De productie op 'The great calm' gebeurde door de band zelf, waardoor er meer plaats was voor experiment en een ander geluid, maar steeds met de diepe, innemende stem van Kuppens als leidraad.

Op opener Standstill zingt de zangeres: "I should be leaving it all." Woorden die profetisch zouden blijken wanneer ze na de opnames van de plaat een pauze nam om alles op een rijtje te zetten. Naast de donkere, soms onheilspellende sound van het album, schijnt er in de teksten vaak toch hoop door. "Everything just cleared up", zingt Kuppens op Walking, flying, een refrein dat bijna euforisch klinkt.

Ook enkele primeurs op 'The great calm'. Oceanic is een onvervalst liefdeslied geschreven over de partner van de frontvrouw. Still, dissapearing is dan weer de eerste echte piano-ballad van de band, een bewijs dat ze geen synthesizers of gitaren nodig hebben om te overtuigen.

Na een heuse stoelendans (bassist Tuur Vandeborne werd drummer, producer Bert Vliegen werd bassist en Sander Pelsmaekers werd toetsenist)  heeft Whispering Sons een gedurfde plaat afgeleverd. "I am more of who I am and less of who I wanted to be", klinkt het op Try me again. Perfectionisme maakte plaats voor experiment en net daarom is 'The great calm' het luisteren waard.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.