Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD 'What now' van Brittany Howard


DatumIngezonden op: 19-02-2024 07:31 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 19-02-2024 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 25-02-2024 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Brittany Howard

Nadat haar debuutalbum 'Jaime' overladen werd met positieve reacties en ze een Grammy won voor 'best rock song', is er nu de tweede soloplaat van Brittany Howard: 'What now'. De voormalige frontvrouw van Alabama Shakes combineert moeiteloos soul, rock, funk en jazz. Al valt er ook veel twijfel te vinden op de kleurrijke plaat.

Na twee succesvolle albums en vier Grammy's werd Alabama Shakes in 2015 voor onbepaalde duur opgedoekt. Brittany Howard bleef niet bij de pakken zitten en bracht in 2019 'Jaime' uit. Een solo-album genoemd naar haar zus die op dertienjarige leeftijd overleed aan kanker. Nu, vijf jaar later, is er de opvolger.

'What now' is een introspectieve plaat die deels is gemaakt tijdens corona en na een relatiebreuk. Hoe krachtig de stem van Howard of hoe funky de gitaren ook klinken, bijna altijd is er melancholie of onzekerheid te bespeuren in de teksten. "It's getting harder not to dissapoint you", zingt ze op het jazzy Samson. Ook op afsluiter Every color in blue klinkt de zangeres verslagen: "I feel the rain but it's all out of rainbows."

Gelukkig maakt de melancholie (doorheen de hele tracklist opgeroepen door het gebruik van klankschalen) ook vaak plaats voor de dansvloer. Single What now heeft een enorm catchy refrein en vergelijkingen met Prince zijn zeker niet uit de lucht gegrepen. Poëzie van Amerikaans schrijver en activist Maya Angelou leidt dan weer het aanstekelijke Another day in. Een nummer over doorzettingsvermogen en hoop in onzekere tijden: "I am in love while the world is on fire."

Met 'What now' bevestigt Brittany Howard dat ze ook als solo-muzikante in staat is tot soulvolle en kleurrijke muziek. Van groovy soul tot avant-gardejazz en altijd oprecht.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.