Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD 'Zwart/Wit' van Meis


DatumIngezonden op: 12-02-2024 07:51 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 12-02-2024 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 18-02-2024 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Meis

Het leven van Aysha de Groot, beter bekend als Meis, veranderde zeven jaar geleden voorgoed. Om te voorkomen dat ze net als haar moeder en grootmoeder kanker zou krijgen, werd haar maag verwijderd. Een enorm impactvolle ingreep die nu tot haar debuutalbum leidt: 'Zwart/Wit'.

Samen met producer Nicky Hustinx creëert Meis een donkere, elektronische sound waarop ze doodeerlijk zingt en vertelt over de aanloop naar de operatie, de periode in het ziekenhuis zelf en haar herstel. De teksten schreef ze vanuit haar ziekenhuisbed en lopen over van onzekerheid en twijfel.

Op Zwart zingt Meis over de fysieke moeilijkheden die de operatie met zich meebracht, maar ook over de steun die ze kreeg. Haar lichaam, inclusief een groot litteken, dat ook op de cover te zien is, is een grote bron van onzekerheid. "Dan kijk ik naar beneden en zie ik iets wat mij zo lelijk maakt", zingt Meis in Lelijk. Slechts zelden ruimt al die zwaarmoedigheid dan toch even plaats voor iets lichters. Op singles Los en Fijn zingt ze over de liefde en warmte die haar door deze periode hebben geholpen.

Dat ze de kleindochter is van Boudewijn de Groot omarmt ze, maar door muziek te maken onder de naam Meis kiest ze bewust voor een eigen route. Eigenzinnig en persoonlijk, zo klinkt haar debuutplaat. Inspiratiebronnen als Phoebe Bridgers en James Blake zijn hoorbaar doorheen het album, maar door de persoonlijke teksten blijft de plaat meer dan overeind.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.