Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD 'Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert'


DatumIngezonden op: 20-11-2023 07:35 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 20-11-2023 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 26-11-2023 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Cat Power

Cat Power speelt muziek in haar eigen liga, er mag voor ons part zelfs een stadion naar haar worden vernoemd. Al is zo'n plek waar megalomane concerten worden georganiseerd niet aan haar besteed, ze komt het best tot haar recht op plekken waar fijnproevers elk detail van haar geluid kunnen opnemen. Zeiden we al dat we fans zijn?

Cat Power heeft naast haar eigen songs ook al twee albums gemaakt met covers en dat is best bijzonder. Ze heeft dat namelijk niet nodig, haar eigen werk is meer dan sterk genoeg. De covers zijn een eerbetoon aan haar helden, aan de liedjes die haar rillingen bezorgen, zoals zij dat vaak bij ons doet.

Nu is er een album waarop ze nog een stap verder gaat, 'Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert'.

Dat is een concert met een bijzonder verhaal. Het speelde zich af in een andere zaal, de Manchester Free Trade Hall, tijdens Dylans wereldtournee in 1966. Door verkeerd gelabelde bootlegs werd het bekend als de Royal Abert Hall Concert. Het was ook een avond waarop je twee Dylans zag, de akoestische én de elektrische, wat destijds voor heel wat opschudding zorgde.

Cat Power heeft dat concert minutieus nagespeeld voor een live publiek, al deed zij dat wél in de Royal Albert Hall. De oorspronkelijke zaal in Manchester is nu een hotel, dat was wellicht geen optie. Ze speelt elk detail na tot in de perfectie, er is zelfs iemand in het publiek die halfweg "Judas!" schreeuwt, net zoals dat bij Dylan het geval was toen hij zijn elektrische gitaar inplugde.

Het concert dat Bob Dylan speelde in 1966 is legendarisch, en het heeft de jonge Cat Power zeker beïnvloed toen ze haar eerste nootjes muziek produceerde. Voor fans van beide artiesten is dit een album om te koesteren.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.