Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD Anthology


DatumIngezonden op: 08-12-2020 11:51 GebruikerIngezonden door: SteffiCookietje Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Innes Sibun is een Britse blueszanger, songwriter en gitarist. Hij werd in 1968 geboren in Bath, Somerset. Als hij als 12-jarige BB King hoort, wil hij zelf ook gitaar leren spelen. Als tiener trad hij op in een aantal groepen en speelde hij een mix van muziekstijlen, waaronder punkrock, reggae, folk en jazz. In 1991 nam hij met produce Mike Vernon en de Innes Sibun Blues Explosion ‘The Blues Can Do’ op.

In 1993 tourde Sibun door de VS, Europa en Zuid-Amerika als lid van de begeleidingsband van Robert Plant na de release van Plant’s album ‘Fate of Nations’. Na die tour nam Sibun ‘Superstitious’ (1995) en ‘Honey Pot’ (1996) op, nadat hij een nieuwe begeleidingsband had samengesteld. Hij opende daarna voor Peter Green in NY en tourde daarnaast door Europa met Roger Chapman en Chris Farlowe. Er verschenen nog twee albums op Provogue Records, gevolgd door ‘East Monroe’ (2002) op Ulftone Music.

In 2004 verzamelde Sibun een nieuwe band die op een aantal podia en muziekfestivals speelde voordat ze ‘Farmhouse Blues’ (2005) opnam. Daarna volgde ‘Tail Dragger’ (2007), zijn meest succesvolle opname tot nu toe. Na geopend te hebben voor Johnny Winter, Taj Mahal, Steve Cropper en Al Kooper, trok Sibun even de handrem op en bracht hij in 2010 zijn akoestische album ‘Snake Wine’ uit. ‘Lost in the Wilderness’ (2013) werd opgenomen in Engeland met Steve Hall (bas), Kevin O'Rourke (drums) en Jon Buckett (keys).

Sibun bracht ondertussen al elf albums uit. Zijn meest recente was ‘Blues Transfusion’ (2015) en de opvolger ‘Anthology’ verscheen in oktober. Of deze ‘Anthology’ -de literaire term voor “een verzameling van de mooiste en beste stukken”- ook bij Innes Sibun de lading dekt, zal verder wel duidelijk worden. Van de 18 nummers die er gekozen zijn, komen er 16 uit vijf van zijn studio albums, die hij tussen 2002 en 2015 opnam. Chronologisch zijn “Schluters Walking Blues”, “Angelstar” en de titelsong (uit ‘East Monroe’) hier de oudste opnames. Respectievelijk een korte countryachtige, een melodieuze vrij rustige en “East Monroe” een dromerige slidy instrumental. Uit ‘Farmhouse Blues’ (2005) koos men ook drie nummers: de versmachtende slow blues “So Tired of Living”, “Desert Rain” is ook een (typische relaxte Sibun) instrumental ende album afsluiter, “Station Blues”, (eindelijk) een nummer dat rockt. Uit het album ‘’Tail Dragger’ (2007): de furieuze rauwe aanstekelige rocker “I Don't Get Fooled By Tears”, de country rocker met de honky tonk piano “Southbound Train”, “Sweet Disposition” is een volgende slow blues en “I Want You Back”. Het album dat hierna kwam was ‘Lost in the Wilderness’ (2013). De titelsong is een rustig rocknummer dat door een episch gitaarsolo meer dan zes minuten duurt, op “She Don't Care” demonstreert Sibun op slide gitaar en “You Can't Miss What You Never Had” is een vintage r’n’r nummer dat de energie van jonge Jerry Lee Lewis bundelt. Het laatste album voor deze anthologie is ‘Blues Transfusion’ (2015). “Old Time Used To Be” is een nummer voor mandoline en drums, countryachtig gespeeld, een niemendalletje over een oude geliefde. “Blues for Sherman” is niet de laatste instrumentaal en “Why Don't You Call Me” een vlotte country/blues met een mooie dobrosolo. We komen aan de 18 met “Sandy”, een emotionele instrumental dat Sibun schreef toen zijn vader overleed en het live opgenomen nummer, “Fishermans Wharf”, dat je op de ‘The Box Set’ (2010) vindt.

Innes Sibun etaleert al zijn talenten van blues/rock artiest uitgebreid op zijn overzichtsalbum ‘Anthology’. Het is dé kans om van deze wat onderschatte, maar geweldige artiest een interessante verzameling in huis te halen!


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.