Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

boek 'Bouwstenen'


DatumIngezonden op: 30-11-2020 05:00 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 20-12-2020 EinddatumOrganisator: Ik ga bouwen

Tags: Schiftingsvraag · Boek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win 5 exemplaren van het boek Bouwstenen t.w.v. € 40

Heb je een huis op het oog, sta je voor een renovatie of wil je je eigen woning beter begrijpen, dan heb je aan het boek ‘Bouwstenen’ een handig instrument om zowel bestaande als nieuwe woningen beter te doorgronden. Ik ga Bouwen mag 5 exemplaren van dit praktische handboek weggeven!

“Iedereen woont erin, maar lang niet iedereen begrijpt waaruit hun huis is opgebouwd.” Zo start burgerlijk bouwkundig ingenieur Kathleen Verlée haar boek ‘Bouwstenen’. En gelijk heeft ze. Een woning is zo veel meer dan een paar bakstenen, wat ramen en een dak. Zeker de laatste jaren lijken de materialen en technische oplossingen zich te vermenigvuldigen. Net als de verschillende bouwpartners die bij de bouw of renovatie van een woning betrokken worden. Een goed begrip vraagt dus wel wat technische kennis.

In haar boek ‘Bouwstenen’ doet Verlée een meer dan voortreffelijke poging om klaarte te scheppen in deze complexe wereld en enkele cruciale zaken helder en duidelijk te verwoorden. Zo neemt ze ons mee langs de meest gebruikte bouwmaterialen – baksteen, beton, hout, glas… – zoomt in op hun specifieke kenmerken en eigenschappen, en legt uit welk effect ze hebben op de energie-efficiëntie en duurzaamheid van je woning. 

Als we het over die twee termen hebben, komen we bijna als vanzelf uit bij de isolatie van de woning. Ook daar wijdt Verlée een volledig hoofdstuk aan, met een overzicht van het aanbod, de eigenschappen van de verschillende materiaalsoorten én de plaatsing. Maar ze gaat ook dieper in op nieuwere fenomenen als warmtetransmissie en luchtdichtheid. Ze legt helder uit wat die zaken juist inhouden en waarom ze zo belangrijk zijn voor een gezonde woning. 

‘Bouwstenen’ is overzichtelijk opgedeeld in veertien hoofdstukken, stuk voor stuk rijkelijk geïllustreerd. Dankzij de duidelijke taal, voorbeelden en tips richt het boek zich niet enkel tot de bouwprofessional, maar is het evenzeer toegankelijk voor wie goed geïnformeerd aan zijn of haar (ver)bouwproject wil starten of met een deskundiger oog zijn of haar toekomstige woning wil gaan bezoeken. 

Kortom, een boek op maat van de lezers van Ik ga Bouwen! Leuk nieuws: we mogen 5 exemplaren van dit praktische handboek weggeven!

Zin om te lezen? Vul dan onderstaand formulier in, schrijf je in op onze nieuwsbrief en waag je kans! De wedstrijd loopt tot en met 20 december 2020. De 5 winnaars worden persoonlijk verwittigd per e-mail.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.