Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

De nieuwe CD van Nick Cave : Ghosteen


DatumIngezonden op: 07-10-2019 11:29 GebruikerIngezonden door: Sylviaatje Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 07-10-2019 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 10-10-2019 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:


Donderdagavond was het dan zover, de wereld zat gekluisterd aan het Youtube-kanaal van Nick Cave waar de plaat voor het eerst werd gelost. De bijhorende beelden bestonden uit tekst en een soort reis doorheen de lucht over de zee en dan onder water.

Bij Nicks vorige plaat 'Skeleton Tree' van ondertussen drie jaar geleden kregen we een mijmerende man te horen die af en toe onrechtstreeks verwees naar het verdiet om het verlies van zijn zoon, die tijdens de opnamesessies van een klif af was gevallen en overleden.

'Ghosteen' laat een gebroken man met hoop horen. The Bad Seeds hebben hun drums opgeborgen en de gitaren zijn ook vaak ver weg. Een album vol dromerige synthpartijen. Vocaal lijkt het soms op een priester die zijn volgelingen toespreekt, dan weer op engelengezang. Ja, Cave grijpt in Bright Horses naar de hoge regionen van zijn stembanden.

Het is een album dat tijd nodig heeft en vooral een luisterend oor. Neem de tekst erbij en ervaar het als een opera waar je het libretto op de schoot hebt. Nick is triest, maar hoopvol. Hij toont zich van z’n meest breekbare kant, niet verscholen achter een wall of sound, maar op een bedje van kolkende synths en drones.

Het is een conceptplaat die als het even kan van a tot z moet beluisterd worden. Dus zet je neer, en laat Nick Cave en zijn Bad Seeds je verroeren. Wij maken op uit het geheel van de songs dat 'Ghosteen' zijn overleden zoon is die nog steeds ronddwaalt in zijn hart. Hoe pijnlijk het verlies ook, er is hoop dat heeft Nick nog maar eens bewezen.

 


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.