Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD 'Norman Fucking Rockwell' van Lana Del Rey


DatumIngezonden op: 09-09-2019 10:01 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 10-10-2019 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Lana Del Rey

Het kan dat je schrikt van ‘Norman Fucking Rockwell!’. Niet van die titel. Je bent wel wat gewend en Lana Del Rey fuckt er niet naast op ‘Norman ******* Rockwell!’. Maar dat Lana zo veel meer is dan een imago, bracht zelfs de onvervaarde Radio 1 muziekredactie van haar stuk.

Eerst even Norman Rockwell voorstellen. Hij geldt als de ultieme illustrator van The American Dream. Schuim het internet af en je herkent zijn idyllische portretten van het leven in de VS vorige eeuw zeker. Het imago van Lana Del Rey lijkt er uit weggelopen. Zoals haar Hollywoodiaans gearrangeerde songs er de soundtrack bij zouden kunnen vormen.

‘Norman Fucking Rockwell’ slaat die wereld aan diggelen. En wordt daarmee een document van Amerika anno 2019. Een op idealen gebouwd land waarin mensen steeds meer twijfelen aan de ideeën die generaties voor hen houvast boden. Lana Del Rey verweeft dat gegeven met haar eigen onzekerheden en verschuilt zich minder dan tot nu toe achter het mysterie dat ze rond zichzelf creëerde.

Het eerste Lana Del Rey album dat verder gaat dan vulsels rond briljante singles. Waarop singer-songwriter, dichteres, producer en – o ja – model Del Rey zich ontpopt tot complexe vrouw met een boodschap. Onderweg achteloos referenties naar de muziekgeschiedenis rondstrooiend: ‘Crosby, Stills and Nash’, ‘Crimson and Clover’, ‘Cinnamon Girl’, ‘Laurel Canyon’, ‘Houses of the Holy’ …als ze nog een paar platen zo doorgaat, wordt ze er zelf één.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.