Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

De nieuwe The National CD


DatumIngezonden op: 21-05-2019 14:27 GebruikerIngezonden door: Lolo2520 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 20-05-2019 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Alicia Vikander. Onthoud die naam. Zij is een Zweedse actrice die een sleutelrol speelde in het ontstaan van ‘I am easy to find’. Het album van The National dat we misschien een project moeten noemen. Want er is ook een film. Met Alicia Vikander. En Alicia staat op de hoes.

Eerst de film. Die overloopt in 164 scènes een vrouwenleven. 164 momenten. Van de eerste leugen tot de dood van een ouder. Om er maar twee uit te pikken. Bedacht en geregisseerd door Oscarwinnaar Mike MillsAlicia Vikander vertolkt het hoofdpersonage. Voor de soundtrack kreeg de regisseur toegang tot alle demo’s en opnames van de plaat die The National maakte als tegenhanger van de film ‘I am easy to find’.

Je hoort dus fragmenten en alternatieve versies van de studiotracks. Maar er is meer. Omdat de muziek de gevoelens van een vrouw in een film moest weerspiegelen, werd bijna elk nummer een duet. Van Matt Berninger met een zangeres. Sharon Van Etten, Lisa Hannigan, Bowie-bassiste Gail Ann Dorsey en ander oestrogeen gestuurd schoons. Zij zijn zo samen met Alicia Vikander de vrouw over wie ‘I am easy to find’ zich ontfermt. En als je weet dat Berningers vrouw Carin Besser veel van de teksten schreef, is zij ook die vrouw.

De break in single ‘You had your soul with you’, waarin Gail Ann Dorsey het overneemt van frontman Matt Berninger, is dus symptomatisch voor heel ‘I am easy to find’. We hebben te doen met een heuse conceptplaat, maar geen paniek: The National klinkt inderdaad anders dan anders, echter zonder zijn eigenheid te verliezen. Tussen filmische strijkers en koren ook songs die ‘Bloodbuzz Ohio’ willen zijn. En daar (bijna) in slagen.

De kenmerkende productie van Aaron Dessner blijft. De gloedvolle bariton van Matt Berninger lijkt gemaakt om vrouwenstemmen tegen aan te vleien. Alleen jammer dat Alicia Vikander zelf niet kan zingen.

Beantwoord onderstaande vraag en maak kans om het album te winnen.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.