Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD ‘Liquid love’ van Intergalactic Lovers


DatumIngezonden op: 21-02-2022 10:56 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 21-02-2022 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 27-02-2022 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Intergalactic Lovers

Het was kantje boordje voor Intergalactic Lovers, maar sinds vorige zomer kwamen er toch geregeld hits dat er een vierde album op komst was. ‘Liquid love’ is nu een voldongen feit. Een ode aan de kracht van water en liefde.

Vloeiend verliep het niet, de weg naar de nieuwe plaat van Intergalactic Lovers. Niet alleen een zware coronabesmetting voor zangeres Lara Chedraoui, maar ook persoonlijke tegenslagen gooiden roet in het eten. Het gebruikelijke interval van drie jaar (zoals tussen de vorige albums ‘Greetings & salutations’ (2011), ‘Little heavy burdens’ (2014) en ‘Exhale’ (2017)) werd daardoor aangelengd met een vierde. Na veel geduld en doorzetting staat de groep weer stevig in zijn schoenen, klaar om op tournee te gaan. Het resultaat mag er zijn: een nieuw album én een bijhorende kortfilm. Ze verstevigen hun gevestigde plaats binnen het Belgische muzieklandschap.

‘Liquid love’ bouwt verder op de fundering die met de vorige platen gelegd is. De nieuwe nummers klinken heel herkenbaar en toch ook fris en vernieuwend. Het indierockgamma werd voor de gelegenheid uitgebreid met elektronische muziek. Intergalactic Lovers kregen daarvoor de hulp van producer Luuk ‘Shameboy’ Cox, ooit nog drummer van Buscemi, en als producer bekend van zijn werk bij o.m. Arsenal, Eva De Roovere en Girls in Hawaii.

Frontvrouw Lara Chedraoui gaat zoals gewoonlijk de zwaardere onderwerpen niet uit de weg. Ze zingt openhartig over alles wat haar en de groep de afgelopen jaren bezighield. “Farewell my old love, I guess we’re back to friends again”, zingt ze in 'Two to one' over haar stukgelopen relatie. De nummers gaan over afscheid, verandering, liefde en andere hevige emoties. “Tell yourself that you’re alright. Drink again so you feel just fine”, uit 'La folie' is daar nog een voorbeeld van. Opvallend is wel het contrast tussen de mistroostige teksten en de vaak zonnigere muziek.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.