Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD 'Julius' van Meskerem Mees


DatumIngezonden op: 13-12-2021 06:19 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 19-12-2021 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Meskerem Mees

Meskerem Mees uit Merendree: je zou bijna jaloers worden op zo’n prachtige alliteratie. De 22-jarige zangeres heeft met ‘Julius’ haar debuutplaat uit. En niet de beruchte Romeinse keizer, maar wel het ezeltje Juul is de aanleiding tot die naam.

Het gaat razendsnel voor Meskerem Mees. In 2019 won ze de provinciale prijs van Sound Track, en een jaar later kwam ze ook bij Humo’s Rock Rally als winnares uit de bus. In de tussentijd kwam ze dan ook nog eens op de proppen met haar debuutsingle Joe, die meteen een succes was.

De voorbije zomer konden we Mees spotten op verschillende podia in Europa, en als kers op de taart slaagde ze erin om enkele maanden geleden het Montreux Jazz Festival in Zwitserland te winnen, zonder zelfs te weten dat het een wedstrijd was. Om maar te zeggen, de muziek van Meskerem wordt zowel binnen als buiten de landsgrenzen geapprecieerd.

Voor haar debuutplaat koos ze dezelfde aanpak als haar eerdere singles: less is more. ‘Julius’ is als een warme kop koffie die je op zondagochtend zachtjes wakker maakt. Samen met haar stem, haar gitaar en haar vaste celliste Febe Lazou zorgt ze voor een zachte folk met teksten die je doen nadenken. Meskerem vertelde in een interview waarom het net zo kleinschalig is: ‘Het is een superfragiel album geworden omdat dat is wie ik tot nu was. Je hoort létterlijk iemand iets proberen in haar slaapkamer.’ Door deze kleine bezetting kan je met je ogen dicht denken dat ze in je eigen slaapkamer zitten om een privéconcert te geven.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.