Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

Nieuwe CD 'Isa' van Zaz


DatumIngezonden op: 25-10-2021 08:44 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 25-10-2021 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 31-10-2021 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Op haar vijfde album 'Isa' variëert Zaz op haar geliefde thema’s zoals eenvoud, openheid en diversiteit. Maar vrijblijvend is ze nooit. Achter de bedrieglijk eenvoudige chansons zit een wereld vol vraagtekens.

Die stem, die présence. Sinds de release van haar vorige plaat 'Effet Miroir' (goed voor platina in Frankrijk), is Zaz terug met 'Isa', haar vijfde studioalbum. De naam van het album komt van Zaz' echte naam Isabelle en staat garant voor een heel persoonlijke plaat en tournee. Zaz staat in 2022 twee keer op het podium van een uitverkochte Roma en speelt ook shows in Brussel, Luik en Charleroi. Op 25 november van dit jaar kan je ook terecht in een Kinepolis bioscoop voor een unieke concertervaring.

Vanaf het voorjaar begon ze filmpjes te posten op de sociale media. Die filmpjes liepen onder de naam 'Le Journal d’Isa' en toonden Zaz (echte naam: Isabelle Geffroy, vandaar Isa) in haar dagelijkse doen en laten. De chanteuse was druk in de weer met zang- en danslessen en repetities met haar nieuwe band en nieuwe liedjes.

En vorige week kregen wij met zo’n 150 gelukkige Radio 1-luisteraars die nieuwe band te zien en enkele van haar nieuwe liedjes te horen. De Marconistudio stond er bij te blinken alsof de Zenne hier de Seine was. De eeuwig jonge Zaz (41) vooraan op scène omringd door vier al even swingende als efficiënte muzikanten.

En het nieuwe vijfde album 'Isa' als basis van de korte maar bijzonder snedige Radio 1 Sessie. Alle ingrediënten van de vorige Zaz-albums zijn gebleven: de liefdevolle, warme en bijna kinderlijke blik van de zangeres, in volle overgave voor de goede dingen van het leven en toch bewust van de uitdagingen van een wereld in volle beweging. De zuiderse muziekmix van folk, soul en variété, fris geserveerd met de hulp van de Nederlandse producer REYN (Ellen ten Damme, Opgezwolle, Wende).

De eerste single 'Imagine' en het al even vlotte 'Tout là-haut' met levenslessen even compact als positief:

"Soit tu fais la gueule soit tu rêves et tu crées ton bonheur. Ofwel trek je een lang gezicht ofwel blijf je dromen en geef je vorm aan je geluk."

Ook op de rest van het nieuwe album ('Des couleurs vives', 'A pertes de rue', 'Comme tu voudras',... ) variëert Zaz op haar geliefde thema’s als eenvoud, openheid en diversiteit.

Maar opgelet, de Française mag dan populair en direct zijn, vrijblijvend is ze nooit. Zo brengt het pakkende 'Avec son frère' het verhaal van een verscheurde familie in één van de vele vluchtelingencrisissen in Europa.

En dan, kwestie van weer andere registers te bespelen, haalt ze Till Lindemann van Rammstein er bij voor een filmisch dramatisch duet 'Le jardin des larmes', dromerig als in een oude Franse film, de Duitse metalhead heerlijk weggeplukt uit zijn stalen keurslijf.

"Zouden de jongeren, onze kinderen ons ooit kunnen vergeven voor de staat waarin we deze wereld aan hen overlaten? Pour l’amour, la tendresse et le reste?" Achter de bedrieglijk eenvoudige chansons van Zaz zit weer een wereld vol vraagtekens.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.