Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

Douticket tentoonstelling 'Frida Kahlo - Her Photos'


DatumIngezonden op: 21-05-2021 10:37 GebruikerIngezonden door: Answi Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 21-05-2020 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 25-07-2021 EinddatumOrganisator: Radio2

Tags: Binnenlands · Tickets

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

 

Van 21 mei tot en met 22 augustus kan je in de Gentse Sint-Pietersabdij terecht voor een tentoonstelling met meer dan 200 foto's uit de collectie van Frida Kahlo, één van 's werelds meest beroemde kunstenaars.

Al van jongsaf aan was de Mexicaanse Kahlo begeesterd door fotografie. Hoe kon het ook anders, met een bekende fotograaf als vader. Frida fotografeerde zelf maar stond ook voor de lens van een aantal beroemde fotografen waaronder Nicholas Murray, met wie ze jarenlang een knipperlichtrelatie had.

Ze verzamelde zeer nauwgezet een collectie van meer dan 6.000 foto’s bij elkaar. Sommige daarvan waren van de hand van bekende fotografen zoals Man Ray, Brassaï en Tina Modoti. Stuk voor stuk waren het beelden die haar inspireerden en haar artistieke werk beïnvloedden. Vaak bewerkte, beschilderde of verknipte ze de foto’s. De focus van haar foto’s lag veelal op Kahlo’s familie en vrienden, haar grote liefde Diego Rivera en andere geliefden. Maar evengoed op facetten uit de Mexicaanse samenleving die haar belangstelling wekten.
Opgesloten in de badkamer

Na haar dood in 1954 werd haar woning, The Blue House, ingericht als een museum. Haar persoonlijke fotocollectie bleef meer dan 50 jaar lang opgesloten in de badkamers van datzelfde blauwe huis. De tentoonstelling 'Frida Kahlo - Her Photos' brengt nu 241 foto’s uit die overvloed. Ze maken de bezoeker deelgenoot van zowel de gelukkigste als de donkerste momenten in het leven van Kahlo. Tegelijk zijn ze een spiegel van de tumultueuze tijd waarin de kunstenares in de eerste helft van de twintigste eeuw leefde.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.