Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

film of concert


DatumIngezonden op: 14-10-2020 13:46 GebruikerIngezonden door: Ijsson Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 16-10-2020 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 20-10-2020 EinddatumOrganisator: knackclub

Tags: Binnenlands · Klanten · Muziek · Film

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

 

 

  ruggeling Joseph Ryelandt verging het zoals veel geboren musici. Hij moest eerst iets ernstigs studeren. Maar uiteindelijk zou zijn studie rechten wijken voor compositie. Er volgde een stroom bezielde laatromantische muziek die het herontdekken meer dan waard is! Zijn kamermuziek loopt over van melodische wendingen vol oprechte emoties, net als bij zijn grote voorbeeld Brahms. Seizoenscomponist Daan Janssens schrijft verder aan deze Brugse historie, met zachte fluistermuziek waaruit melodie en emotie als nieuw tevoorschijn komen.

Praktisch

15 x 2 tickets
Concertgebouw, 't Zand 34, Brugge
Meer info, tickets en maatregelen: concertgebouw.be

Adieu les cons

Datum naar keuze

De 43-jarige Suze Trappet ontdekt dat ze ernstig ziek is, wat haar aanspoort om op zoek te gaan naar haar kind dat ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze de vijftiger JB, die met een burn-out kampt. Ook de blinde archivaris Blin gaat met hen op pad Met z'n drieën beginnen ze aan een even spectaculaire als onwaarschijnlijke zoektocht.

rijdag 30/10 of zondag 1/11

Haydns 'Vierenveertigste symfonie' kreeg de bijnaam 'Treursymfonie' omdat Haydn het Adagio (in deze symfonie de derde beweging) zo geslaagd vond dat hij wou dat dit stuk op zijn begrafenis zou worden gespeeld. Bij Haydns dood in 1809 werd die wens echter niet gerespecteerd: in de plaats daarvan weerklonk het 'Requiem' van Mozart.

Mozarts laatste compositie baadt in een mysterieuze sfeer. Een grauwe bode die eruitzag alsof hij van een andere wereld kwam, zou de opdracht hebben gegeven om een requiem te componeren. Mozart werkte dag en nacht aan deze compositie, maar stierf voor hij het werk kon voltooien ... Andere componisten, voornamelijk studenten van Mozart, werkten het requiem af in opdracht van Mozarts vrouw. Zij wou het voorschot van de bode (in werkelijkheid iemand die werkte voor de excentrieke graaf Frans von Walsegg) begrijpelijkerwijze niet teruggeven en ook de rest van het beloofde geld niet mislopen. Mede door het succes van de film 'Amadeus', die zich eerder op Poesjkins tragedie 'Mozart en Salieri' dan op historisch feitenmateriaal baseert, is het 'Requiem' van Mozart vandaag een van zijn meest gekende en geliefde composities.

om hier dat ik u kus

Avant-première op woensdag 28/10 om 19.45 uur

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego's en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

 


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.