Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD's Turpentine Road - The Human Condition


DatumIngezonden op: 25-08-2020 12:14 GebruikerIngezonden door: Lien90 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

‘The Human Condition’, het debuut studio album van Turpentine Road, werd uitgebracht in februari. Verwar de titel van hun album niet met The Human Condition, een kortstondig project van ex-PIL-leden bassist Jah Wobble, drummer Jim Walker en Dave (Animal) Maltby. Ze tourden in 1981 door het VK, Europa en de VS en maakten twee “cassette-only” releases van hun liveshows ("Live at the Collegiate Theatre" en "Live in Europe"). Ook Canned Heat bracht in 1978 een studio album uit met de titel ‘Human Condition’.

In de studio werkten Norm Holmes en Rob Moss voor ‘The Human Condition’ samen met bassist Dave Fulcher en drummer Mark Batley, om de elf originele tracks op te kunnen nemen. Het kunstzinnige resultaat -dat qua opnames, productie, mix en mastering volledig in eigen handen lag- is geen uitgesproken blues rock album, maar kan door de eerdere donkere sfeer en beelden die sommige nummers soms oproepen, ook de stempel alternatieve rockmuziek of indie krijgen.

‘The Human Condition’ opent met “Lucky”. Het is een strakke rechttoe rechtaan bluesy rocker, gevolgd door “When It Rains”,dat je zoals een donderwolk op een donkere wolk tracht te vervoeren. “Pieces” is een wrange rocker over iemands leven, dat in een behoorlijk neerwaartse spiraal draait. “I Got This” is een swampy boogie met obscure tekst. “I got this feeling over me, that guy is been hanging from a tree…”. Na “Tdc”,een kort intermezzo met piano, is “Trouble” daarna funky, “Snake” een emotionele ballade en blijft in “Soup With a Fork” de melancholie nog even hangen. In het broeierige “Tangled Strings” is er nog voldoende plaats voor krachtig rockende geluiden en, de enige boogie op het album is de “live” versie van “Rollin'”, waarin Holmes knap op harmonica te horen is. Met “Anthem for the Human Race” sluit het album kort en heel theatraal, donker en behoorlijk pessimistisch af.

‘The Human Condition’ van Turpentine Road is een album dat het van de sfeer, emoties en groove moet hebben.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.