Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD's Luke Hendrickson - One night at the crystal lounge


DatumIngezonden op: 25-08-2020 12:08 GebruikerIngezonden door: Lien90 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

De Amerikaanse countryzanger en songschrijver Luke Hendrickson uit Rochester, Minnesota speelde gedurende zeven jaar bij de in 2010 door hem opgerichte country- en honky-tonk-formatie ‘Luke ’n Bob Texas’ waar hij door Hank Williams, Waylon Jennings, Johnny Cash en Merle Haggard geïnspireerde traditionele countrymuziek bracht. In mei 2018 debuteerde hij echter als soloartiest met de vijf songs tellende ep “Comfort Food” en nu volgt daar een eerste full-cd op die “One Night At The Crystal Lounge” heet. Daarop brengt Luke Hendrickson elf nummers waarvan hij er zelf tien van tekst en muziek heeft voorzien.

De enige niet zelf gecomponeerde song op dit album is “Locomotive Breathe”, een door Ian Anderson geschreven progressieve rocksong voor het album “Aqualung” van ‘Jethro Tull’ uit 1971. Het is een niet zo specifiek tot de countrycategorie behorende nummer op deze plaat. Een andere vreemde eend in de bijt is het slotnummer “If You Think I’m Crazy”, een sfeervol epos dat bijna acht minuten duurt en ook heel weinig aansluit bij de traditionele countrymuziek.

Die countrylink geldt echter wel voor de openingstrack “Black Hills Boogie” waarop de pedalsteelgitaar al een belangrijke rol krijgt toebedeeld. Ook de op de video’s te beluisteren rockende titeltrack “One Night At The Crystal Lounge” en het live gespeelde “South Dakota” zijn vintage countrynummers, net als de ballads “Maggie In The Morning”, “For All The Tea In China” en de song “Good With A Gun” die eind vorig jaar als eerste single uit deze plaat werd getrokken.

De instrumentalisten die in de opnamestudio een bijdrage hebben afgeleverd aan de nummers op dit eerste soloalbum van Luke Hendrickson zijn elektrisch gitarist John Nietz, pedal steelgitarist Ken Wilson, violiste Liz Sloan, bassist Ryan Knudson en drummer Nate Warner, terwijl de vrouwelijke backing vocals bij enkele nummers verzorgd werden door Becky Schlegel.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.