Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD's The Panhandlers


DatumIngezonden op: 25-08-2020 12:04 GebruikerIngezonden door: Lien90 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

De letterlijke vertaling van ‘a panhandler’ is een langwerpige steel van een koekenpan. In Amerika is het echter ook een term voor langwerpige uitsteeksels van geografische gebieden in een aantal Amerikaanse staten, zoals bijvoorbeeld West Texas. Uit dat zeer landelijke gebied stammen enkele muzikale grootheden zoals de uit Lubbock afkomstige Buddy Holly, de in Littlefield geboren Waylon Jennings, de uit Fort Worth stammende Bob Wills en ‘The Flatlanders’ met Joe Ely, Jimmie Dale Gilmore en Butch Hancock die alledrie hun wortels in deze muzikaal zeer vruchtbare Texaanse bodem hadden.

Maar ook de vier kernleden van de alt.country- en Americana-muziek spelende formatie ‘The Panhandlers’ hebben hun roots in West Texas. William Clark Green, Cleto Cordero, Josh Abbott en John Baumann zijn de vier muzikanten die zich onder deze groepsnaam hebben verenigd en meteen ook een gelijknamige debuutplaat hebben opgenomen en uitgebracht. Elke van deze vier artiesten heeft individueel al een succesvolle solocarrière op hun naam staan. Deze eerste plaat is dan ook een modern countryalbum voor oude zielen die van de traditionele countrymuziek houden.

Het album “The Panhandlers” werd zo goed als live opgenomen op analoge tape door de Texaanse countryzanger, songschrijver en producer Bruce Robison. De opnamestudio werd naast de vier protagonisten verder bevolkt door fiddlers Richard Bowen en Preston Wait, banjospeler Austin Davis, organist Scott Davis, bassist Jimmy Heartman, drummer Jay Saldana, pianist Trevor Nealon, gitarist Josh Serrato en gitarist, pedal steel- en dobrospeler Geoff Queen, terwijl het vrouwelijke backing vocalswerk bij enkele nummers werd verzorgd door Kaitlin Butts.

De vier kernleden van ‘The Panhandlers’ schreven elk één of meerdere nummers voor dit album dat uit tien originele tracks bestaat. Op de video’s bij dit verhaal kunt u genieten van twee van deze songs: “West Texas In My Eye” en de eerste single “No Handle”. De muzikale invloeden van enkele countrylegendes uit de jaren ’60 en ’70 zijn onmiskenbaar aanwezig in deze tien liedjes. Er zijn met “This Flatland Life” en “This Is My Life” ook enkele typische honky-tonk-nummers te horen op deze plaat.

Verder valt er met volle teugen te genieten van de countrywalsjes “Panhandle Slim” en “West Texas Girl”, van het vertelde verhaal in de folky song “The Panhandler” en van de countryballads “Lonesome Heart”, “Cactus Flower” en “Caprockin’”. Afgaand op het immense succes dat de eerder vermelde formatie ‘The Flatlanders’ met hun albums wist te bereiken zouden we eenzelfde bijval willen toewensen aan dit gelegenheidskwartet ‘The Panhandlers’. Dat het hen moge inspireren tot het schrijven van nieuwe nummers voor een volgende plaat van deze West Texaanse supergroep, een album dat wat ons betreft niet te lang op zich hoeft te laten wachten.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.