Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD Church House Blues


DatumIngezonden op: 13-05-2020 14:55 GebruikerIngezonden door: SteffiCookietje Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Crystal Shawanda groeide op in het Wikwemikong indianenreservaat op het Manitoulin eiland in het Noorden van Ontario in Canada. Haar ouders waren muzikaal, waren countryfans en leerden haar zingen en gitaar spelen. Van haar oudste broer leerde ze (in het geheim) de blues. Op haar dertiende maakte ze haar eerste reis naar Nashville met haar vader, een vrachtwagenchauffeur. Vanaf haar zestiende trok ze naar Nashville, waar ze iedere avond als country zangeres optrad en geraakte ze in contact met Scott Hendricks. Afgezien van een ernstige cultuurschok, ontdekte Shawanda dat haar gevoel voor humor ervoor zorgde dat ze opviel. In 2008 bracht Crystal haar debuut country album ‘Dawn of a New Day’ uit.
‘The Whole World’s Got the Blues’ uit 2014, haar derde album, was haar éérste stap in de richting van de blues. Als opvolger van haar vijfde album ‘VooDoo Woman’ (2017) bracht ze vorige maand ‘Church House Blues’ uit. Geproduceerd door haar man, co-schrijver en gitarist Dewayne Strobel, wordt Crystal Shawanda gebackt door een cast van all-star muzikanten, waaronder Dave Roe op bas (Johnny Cash, Yola), de McCrary Sisters doen de achtergrondzang, Dana Robbins op sax (Delbert McClinton's band) en Peter Keys (Lynyrd Skynyrd) op keyboards. Het is een album met drie originals en zeven covers.
‘Church House Blues’ werd uitgebracht bij True North Records en is haar vierde blues album. Ze herwerkte enkele van de meest tijdloze klassieke blues nummers tot moderne versies en vulde ze aan met drie originelen, die zijn geschreven “als een liefdesbrief aan de blues, waar Crystal mee is opgegroeid”.
Met nummers als de opener, het titelnummer, “Move Me”, “Bigger Than The Blues” en “New Orleans Is Sinking” etaleert Crystal opnieuw haar zang en songwriting talenten. Waar ze in de opener een beeld schetst van de verschillen in overtuiging, met respect voor elkaars verschillen, zingt ze in “Bigger than the Blues” over het verliezen van vrienden en geliefden die aan zelfmoord overleden en, vraagt ze zich af wat ze had kunnen doen. “When It Comes To Love” schreef ze ook samen met haar man, toen ze voor het eerst meer dan zestien jaar geleden begonnen met daten. Het lied begon als een idee van hem, een idee dat haar zoveel jaren geleden voor hem deed vallen.

“Evil Memory” "Evil Memory" is een nummer over vals spelen, een slechte minnaar. Crystal zingt het ongelooflijk soulvol, wat rillingen oproept. Ze laat hier iedereen horen, dat ze inderdaad geboren is om de blues te zingen met een innerlijke kracht, die haar beheersing van een lied voedt. Dat hoor je ook op “Rather Be Alone”, een slow blues met rockende gitaarriffs en een sterk orgelsolo. Gedragen door een gesyncopeerde groove gaat “Blame It On The Sugar” over de verleiding bij bepaalde romantische acties. Het is een uptempo nummer met gospelachtige achtergrondzangeressen, snedige gitaar en geweldige muzikaliteit van elk lid van de band, iets dat geldt voor het hele album.
Het was de blues die Crystal Shawanda bijna zeven jaar geleden bevrijdde, en nu voelt haar muziek eindelijk als thuis. Op haar vierde blues album ‘Church House Blues’ schittert Crystal met geweldige zang en songwriting. Crystal Shawanda is een artiest waar we in de toekomst zeker meer van zullen horen.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.