Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD Upward spiral - Blakkamoore


DatumIngezonden op: 02-05-2020 23:26 GebruikerIngezonden door: 4funworks Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

We hadden hier onlangs met “Rhythm Of Serenity” van Marcus Gad uit Nieuw-Caledonië sinds lange tijd nog eens een reggaeplaat in de stereo-installatie om er een recensie over te schrijven. Eén van de tracks op dat album was de song “Ini Royal” die samen met dubstepper Jahdan Blakkamoore uit Brooklyn, New York werd gezongen. Welnu, diezelfde ‘Blakkamoore’ heeft nu zelf een volwaardige nieuwe plaat uitgebracht onder de titel “Upward Spiral”.

Van de vijftien tracks op dat album zijn er eveneens vier nummers te horen waarvoor deze uit het Zuid-Amerikaanse land Guyana afkomstige reggae- en dubstep-artiest bijstand heeft gekregen van een bevriende genre-genoot. Dat was o.a. het geval voor de als eerste single verschenen song “Get Down Tonight” (zie 2e video) waarop de Amerikaanse rapper ‘Snoop Dogg’ mee rapt.

Andere muzikale samenwerkingen van ‘Blakkamoore’ waren er met de Franse hiphopper ‘Biga*Ranx’ voor het nummer “Skyscrappers”, met de Jamaiicaanse reggaemuzikant ‘Alandon’ voor de song “Tomorrow Belongs To Us” en met de Amerikaanse rootsreggaeformatie ‘Akae Beka’ uit Saint Croix op de Maagdeneilanden voor het catchy nummer “Earth Cry”.

‘Blakkamoore’ werd geboren in Georgetown, Guyana en dat gegeven werd de aanleiding voor één van de nummers op “Upward Spiral”. In het op de eerste video in een live-versie te horen melodieuze reggaenummer “Mash Down Georgetown” blikt hij met gemengde gevoelens terug op de plaats waar hij voor het eerst het levenslicht heeft gezien. Deze song werd onlangs als tweede single uit dit album gelanceerd en is de ideale smaakmaker voor dit nieuwe album van ‘Blakkamoore’ dat dezer dagen op de platenmarkt zal verschijnen.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.