Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

10 CD's Miss Tess – The Moon Is An Ashtray


DatumIngezonden op: 01-03-2020 14:52 GebruikerIngezonden door: NS Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Miss Tess groeide op in Baltimore, Maryland maar ze trok later via Boston naar Brooklyn om uiteindelijk terecht te komen in het Mekka van de countrymuziek in Nashville, Tennessee waar ze zich met volle overgave op een succesvolle carrière heeft gestort als zangeres van rootsy Americana- en country-liedjes die met een sausje van ‘old-time’ klinkende muziek worden overgoten.

Haar vaste muzikale partner bij live optredens en plaatopnamen is multi-instrumentalist Thomas Bryan Eaton, bijgestaan door een uitgebreide wisselende ritmesectie van bassisten en drummers. Op “The Moon Is An Ashtray”, de nieuwste plaat van Miss Tess brengt ze twaalf nieuwe nummers die ze zelf schreef, soms met de hulp van co-componisten. De erg mooie albumopener “The Truth Is” is echter een gecoverde song die geschreven werd door Dave Godowsky, een 40-jarige singer-songwriter uit Cambridge, Massachusetts.

In de songs op dit nieuwe album exploreert Miss Tess diverse muziekgenres zoals country, soul, blues, rock’n’roll, honky-tonk en jazz, echter altijd trouw blijvend aan de naar de sixties referende swingende rocksound die de laatste jaren haar werk typeert. Soms klinkt ze dan ook als countryster Patsy Cline, om meteen daarna in de bluesy songs herinneringen op te roepen aan Bonnie Raitt of aan Norah Jones in de jazzy gezongen dromerige albumafsluiter “Riverboat Song”.

De producer van deze in Nashville opgenomen plaat is Andrija Tokic die eerder albums produceerde van o.a. ‘Hurray For The Riff Raff’ en ‘Alabama Shakes’. De op de eerste video te beluisteren albumtiteltrack en countryballad “The Moon Is An Ashtray” werd geselecteerd als tweede single en de tweede video is een audiofragment van de eerste single: het groovy soulnummer “True Flood” dat Miss Tess samen zingt in een duet met Rachael Price, de zangeres van pop- en rockformatie ‘Lake Street Dive’ uit Boston, Massachusetts.

De honky-tonk-muziek bij het nummer “I Wanna Be A Cowboy” en de klagende pedalsteelgitaar bij countryballad “If You Don’t Know How To Love Me” zorgen voor wat extra ‘old-time’-muziekgevoelens. “Gamblin’ Man” en “Take It Easy” zijn pure countryrocksongs die u naar de dansvloer zullen proberen te lokken, waar u daarna rustig kan blijven staan voor een intiem slowtje op de tonen van de songs “One Little Kiss” en “These Blues”.

“The Moon Is An Ashtray” is al het achtste album van Miss Tess en volgt op debuutplaat “Home” uit 2005, “Modern Vintage” en “When Tomorrow Comes” uit 2007, “Darling, Oh Darling” uit 2009, “Sweet Talk” uit 2012, “The Love I Have For You” uit 2013 en het schitterende “Baby, We All Know” uit 2016. ‘Miss Tess is here to stay’ schreven we in 2007 al in een recensie van haar toenmalige albums. Dat is voor ons nu wel overduidelijk geworden na het beluisteren van haar alweer uitstekende nieuwe plaat. Als u deze sympathieke dame nu ook nog in de armen zou willen sluiten, dan is haar internationale carrière eindelijk een feit en dan zijn wij ook helemaal tevreden.

(valsam)


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.