Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

10 CD's Matthews Southern Comfort "The New Mine"


DatumIngezonden op: 01-03-2020 14:28 GebruikerIngezonden door: NS Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

De Engelse muzikant en songschrijver Iain Matthews heeft in zijn lange muzikale carrière platen uitgebracht onder verschillende namen: Iain Matthews, Ian Matthews, en Ian McDonald, wat ook de naam is op zijn paspoort. De nu bijna 74-jarige artiest was eerst gedurende 2 jaar zanger bij de folkformatie ‘Fairport Convention’ naast zangeressen Judy Dyble en Sandy Denny. Hij vormde daarna ook enkele eigen bands met ‘Matthews Southern Comfort’, ‘Plainsong’ (met Richard Thompson), ‘Hi-Fi’, ‘No Grey Faith’ en ‘More Than A Song’.

Dat daar een heel lange serie albums uit voortgesproten is staat buiten kijf en dat daar grote en minder grote successen bij waren is niet meer dan normaal. Met zijn heropgerichte groep ‘Matthews Southern Comfort’ die momenteel enkel uit Nederlandse topmuzikanten bestaat brengt Iain Matthews tegen eind maart 2020 een nieuwe plaat op de markt die “The New Mine” als titel heeft gekregen. Het is de opvolger van het album “Like A Radio” uit 2018 dat hier indertijd op een lovende recensie van ‘Rootstime’-collega Dani Heyvaert mocht rekenen.

De drie Nederlanders die hem bij de opname van dat album hebben bijgestaan begeleiden hem bij optredens al sinds 2017. Het zijn gitarist en muzikale duivel-doe-al B.J. Baartmans, toppianist Bart de Win en singer-songwriter Eric Devries, kortom allemaal mannen bij wie de muziekmicrobe al decennialang door de aderen stroomt, net als bij Iain Matthews zelf. Er waren met drummer Sjoerd van Bommel en zangeres Elly Kellner ook twee gastmuzikanten aanwezig in de opnamestudio. Ze hebben er samen een heel mooie plaat van gemaakt met twaalf knappe en prachtig gearrangeerde folksongs.

Tien van de twaalf tracks zijn nieuwe composities van Iain Matthews zelf of samen met de andere bandleden gecomponeerd en twee nummers zijn coverversies van zorgvuldig geselecteerde songs met het liedje “Ethiopia” dat door Joni Mitchell werd opgenomen voor haar album “Dog Eat Dog” uit 1985 en het eerder onbekende “Working In The New Mine” van de Amerikaanse folkzanger Ed Snodderly, een track uit diens album “Brier Visions” van 2004.

De sinds 2002 in het Nederlands-Limburgse provinciestadje Horst woonachtige Iain Matthews beschikt ondanks zijn toch al flink vorderende leeftijd nog altijd over een heel warm, zuiver en krachtig stemgeluid dat uitermate geschikt is voor de liedjes die hij dezer dagen schrijft en opneemt. Op het album “The New Mine” vinden we opnieuw meerdere pareltjes terug waarvan we vooral de songs “The Hands Of Time”, eerste single “Feed It” (zie video), “C’mon Amigo”, “A Secret Is Gone”, het lekker swingende “Inbetween” en de retrospectieve slotballad “In My Next Life” ter beluistering willen aanbevelen. Fans van grote singer-songwriters als Elliott Murphy of James Taylor zullen ongetwijfeld ook hun gading kunnen vinden bij de songs op deze zoveelste nieuwe plaat van Iain Matthews en zijn band ‘Matthews Southern Comfort’.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.