Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

5 maquettes in chocolade van 33 cm (hoog) x 13 cm (breed),


DatumIngezonden op: 09-12-2019 21:13 GebruikerIngezonden door: Rblrikske Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 05-01-2020 EinddatumOrganisator: Pcard

Tags: Binnenlands · Overige

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Wedstrijd: Futuristisch project

Hoe mobiliteit, groene ruimten en bereikbaarheid van de handelszaken in de Brusselse bovenstad verzoenen? De economische actoren van de wijk van de bovenstad (handelaars, Uptown Brussels, BEL, BECI, TOURING, de Belgische Parkeerfederatie, Sofiel, …), de buurtbewoners en architectenbureau Pierre Lallemand & Partners stellen hun project voor: een ruimte gevormd door een grote glazen agora met plantentuin, die plaats biedt aan tentoonstellingen, modeshows en studenten van het conservatorium. U rijdt er met de auto, maar verplaatst u ook te voet of met de fiets tussen rijen magnolia’s en Japanse kerselaars.

Maar waar dan? Dit zowel culturele als commerciële project zou de Gulden Vlieslaan en de Waterloolaan verbinden aan beide zijden van de Louizarotonde. In deze wijk vindt u grote labels naast sjieke boetieks. Achter dit project staan buiten architect Pierre Lallemand ook het Belgian Executive Label (BEL – de Brusselse luxehandelszaken), de vereniging Touring, de Belgische Parkeerfederatie en de Kamer van Koophandel van Brussel BECI.

Dit grootschalige project, « Egmont – Tussen 2 Poorten » genoemd, zal de bovenstad verbinden met de benedenstad. De verschillende spelers die deze ambitieuze visie voor Brussel delen, hebben de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning al ingediend. Dit dossier, dat wordt gesteund door duizenden mensen, krijgt alle steun van Interparking. Het bevordert immers het evenwicht tussen mobiliteit, handelsactiviteit en ontspanning, en verdeelt de openbare weg netjes onder alle gebruikers.

Zou u er graag meer over weten?

De maquette van het project dat nieuw leven wenst te blazen in de bovenstad, is voor het moment te bekijken in de BMW Brand Store aan de Waterloolaan. Deze zal vanaf 11 december tentoongesteld worden in de Mobility Store van Beci (Anspachlaan 24, 1000 Brussel). U kunt het ontwerp eveneens raadplegen op de volgende website: www.egmont.archi

Bij deze gelegenheid geven wij 5 maquettes weg van het ontwerp in chocolade van 33 cm (hoog) x 13 cm (breed), gemaakt door de overbekende Belgische chocolatier Wittamer.

Interesse? Ga naar onze wedstrijd pagina en waag uw kans.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.