Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD Takin Our Time


DatumIngezonden op: 07-12-2019 15:21 GebruikerIngezonden door: SteffiCookietje Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

De voornamen hielpen me bij het raden van hun afkomst. Will Jacobs is een 26-jarige Amerikaanse blues muzikant en multi-instrumentalist, die in Europa zijn geluk kwam zoeken en in de Duitse hoofdstad Berlijn, een tweede thuis vond. Jacobs is afkomstig uit Chicago en speelde in bands van o.a. C.J. Chenier, Carl Weathersby en Billy Branch. De tweede wereldreiziger, de 43-jarige Marcos Coll is een Madrilleen en een blues mondharmonicaspeler. Hij is beïnvloed door zijn muzikale oom en door de Spaanse blues harp legende Ñaco Goñi. Na het spelen met verschillende amateurbands (zoals de Red Bues Band), vormde hij zijn eerste professionele band, Bluerags. In 1999 verhuisde Coll terug naar Madrid om zich aan te sluiten bij de beroemdste Spaanse bluesband op dat moment, Tonky Blues Band. Jaren daarna vormde Coll, samen met zijn maat / gitarist Adrián Costa, Los Reyes del KO (vertaald: The Knockout Kings). In 2004 verhuisde Coll naar Berlijn, waar hij samenwerkte met bekende Duitse bluesmuzikanten als Chris Rannenberg en Micha Maass.
Tegenwoordig treedt Marcos Coll niet alleen op als Marcos Coll Blues Jarana, maar werkt hij ook vaak samen met de legendarische bluesman Guitar Crusher, de Italiaanse gitarist en zanger Stefano Ronchi en met zijn Mexicaanse band Los Mighty Calacas. Met deze laatste nam hij in 2012 een album op, met gast Charlie Musselwhite. Dat Coll en Will Jacobs elkaar in Berlijn zouden ontmoeten, was een kwestie van tijd.
“ A perfect binomial lined up by two blues musicians who know everything there is to know to make a brilliant work, based on the fundamentals of Jacobs’ compositions… ”
Will Jacobs en Marcos Coll namen in Berlijn ‘Takin Our Time’ op. Jacobs nam de zang, gitaar, drums en baspartijen op zich en Coll concentreerde zich op de harmonica. Zeven nummers schreef Jacobs, aan een nummer werkte Coll mee en twee zijn covers. Het resultaat van dit samenspelen is een uitstekend bluesalbum met een opvallend funky geluid. Het album opent met een nummer Clarence Carter en George Jackson “It Aint Safe”, dat Lucky Peterson ook al opnam op zijn ‘Double Dealin’ in 2001. De harmonica past hier prima bij de soulstem van Will. “Going to Berlin” is een authentieke Chicago bluesshuffle, die nog eens als live uitvoering met slechts zang, gitaar en harmonica het album afsluit. “What U Doing” is een hoppend funky bluesnummer met enkele knappe harmonieuze harp solo’s en “C.J.’s Bounce” een pittig groovende instrumental, met opnieuw knappe duels tussen gitaar en harmonica. Deadric Jacobs schreef “Stranded” een rauwe slepende Chicago blues, waarmee ook Elmore James tevreden zou zijn. “Hey Baby” klinkt veel meer ontspannen en Marcos steelt daarna al swingend en gierend de show in de instrumentale shuffle “Bluescazrla Boogie”, waarin Will zich ook niet onbetuigd laat. “One Too Many Times” tenslotte is een bluesnummer dat door Carey Bellkon geschreven zijn en gezongen door Robert Cray.
‘Takin Our Time’ van Will Jacobs & Marcos Coll is het werk van twee muzikanten met uiteenlopende achtergronden en invloeden, maar met hetzelfde doel om goede blues muziek te maken. Hierin zijn ze bij hun eerste poging al goed geslaagd.
“ (Will Jacobs & Marcos Coll: ‘Takin Our Time’) Already on their first attempt, these two world travelers manage to make an excellent funky blues album together, despite their different backgrounds and influences… “ (ESC for Rootstime.be)


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.