Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD Sonic Blues Preachers


DatumIngezonden op: 18-11-2019 15:40 GebruikerIngezonden door: SteffiCookietje Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: onbekend EinddatumOrganisator: Rootstime

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Helemaal Down Under kan je Gwyn Ashton tegen komen. Hij is een gitarist/singer-songwriter afkomstig uit Wales, maar immigreerde naar Australië, waar hij met zijn ruwe, harde en dynamisch straatblues al snel het etiket “veelbelovende” opgeplakt kreeg. Hij doet als power duo of als alt one-man blues band.
Op zijn negende studioalbum ‘Sonic Blues Preachers’ is Gwyn Ashton vergezeld door drummer John Freeman van Fraternity. Fraternity was een Australische prog-rockband die in 1970 in Sydney werd opgericht en in 1971 naar Adelaide verhuisde. Voormalige leden zijn onder meer leadzanger Bon Scott, John Swan en zijn broer Jimmy Barnes.
‘Sonic Blues Preachers’ opent met “She’s What I Like”, een fuzzy, ongecompliceerde freak-out rocker, inclusief vervormde zang en een gitaar op hoogste versnelling. Daarna volgt het “vuile” funky “Candy Store”, vol met dubbelzinnige teksten en gladde, glibberige slide gitaar, die me wat doet denken aan de rauwheid van Aerosmith in de jaren '70. “Fool In Your Life”, of als de nacht roept. Het is een nummer met een typische Deep Purple groove.
“Soul For Sale” is een rustig, somber nummer dat door de melodie doet denken aan de donkere passages van Pink Floyd. Het akoestische “The Old Fool” is gedrenkt in traditioneel Mississippi Delta-gevoel. “Take Yourself Away” valt op door zijn geslaagde vocale harmonieën en “If I Don’t Feel It” door zijn aanstekelijke call/answer blueslicks. “She’s Lost Her Power” heeft wat bas om de gitaar te ondersteunen en “Waiting Game”, de afsluiter, heeft een intro die zich hult in exotisch Indiase nevel, voordat hij overgaat in meer moerassige Delta-blues.
Gwyn Ashton is een muzikale duizendpoot die het graag alleen doet en dan alles -als het maar rauw en hard is- op je loslaat.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.