Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

Tickets met Mezzo Live HD voor Beethovens Derde Symfonie in Luik op zondag 6 oktober


DatumIngezonden op: 09-09-2019 12:45 GebruikerIngezonden door: Biker77 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: 09-09-2019 StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 26-09-2019 EinddatumOrganisator: Proximus Pickx

Tags: Schiftingsvraag · Dagelijks · Binnenlands · Muziek · Tickets

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

In Beethovens Derde Symfonie 'Eroica', die initieel werd opgedragen aan Napoleon, hoor je duidelijk de bulderende kanonsalvo's in de muziek, Een symfonie die insloeg als een bom, letterlijk en figuurlijk! Het Orchestre Philharmonique Royal de Liège o.l.v. Gergely Madaras, de nieuwe muziekdirecteur van het orkest, brengt dit krachtige werk opnieuw tot leven, samen met een creatie van de internationaal gerenommeerde Luikse pianist en componist Patrick Dheur.

En jij kan die gratis live meemaken, want Proximus geeft in samenwerking met Mezzo Live HD 2 duotickets weg het concert van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège op zondag 6 oktober in de Filharmonische zaal in Luik. Laat deze unieke gelegenheid dus niet aan jou voorbijgaan en waag nu je kans om een gratis ticket in de wacht te slepen.

Het concert
Ludwig van Beethoven schreef zijn Derde symfonie tussen 1802 en 1804. Geïnspireerd door de Franse Revolutie wilde hij zijn Derde symfonie opdragen aan Napoleon, die destijds als bevrijder van het volk werd gezien en als held werd binnengehaald. Toen Napoleon zichzelf in mei 1804 tot keizer van Frankrijk uitriep, kraste Beethoven de naam van Napoleon zo heftig van het titelblad dat hij dwars door het papier ging en veranderde hij de opdracht in 'Sinfonia Eroica, composta per festeggiare il sovvenire di un grand' Uomo' (Heroische symfonie, gecomponeerd om de herinnering te vieren aan een groot Man). Muzikaal markeert Beethovens Derde Symfonie het einde van het classicisme en het begin van de romantiek. Ze vormt dan ook duidelijk een breuklijn met het oeuvre van zijn voorgangers/collega's van wat men later de Eerste Weense School zou noemen. Een nieuw tijdperk was aangebroken.

Het concert opent met een creatie van een nieuw werk van de internationaal gerenommeerde Luikse pianist en componist Patrick Dheur, geschreven in opdracht van het OPRL:  Symphonie Khazar 'Les migrants de l'éternel', fantaisie ésotérique pour orchestre. Het werk, rond het actuele thema migratie, roept het tragische lot op van de Khazaren, een verdwenen nomadenvolk dat rondtrok in het gebied rond de Kaspische Zee.

Win tickets !
Wil jij erbij zijn ? Dat kan, want Proximus geeft in samenwerking met Mezzo Live HD 2 duotickets weg voor het concert van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège op zondag 6 oktober om 16.00u in de Filharmonische zaal in Luik. Laat deze unieke kans niet voorbijgaan en doe snel mee aan onze wedstrijd!

 


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.