Gratiz.be

InloggenRegistreren
Onthoud mij Wachtwoord vergeten
'; ?>

Wedstrijden

Meer uitleg over Wedstrijden: Klik hier

Overzicht wedstrijdenOverzicht Wedstrijden filterenWedstrijden filteren Afgelopen wedstrijdenAfgelopen wedstrijden

CD ‘U.F.O.F.’ van Big Thief


DatumIngezonden op: 13-05-2019 06:48 GebruikerIngezonden door: Ccl007 Deelgenomen: Deelnemen
StartdatumStartdatum: onbekend StartdatumNiet correct? Je moet ingelogd zijn om een klacht in te dienen.
EinddatumEinddatum: 27-10-2019 EinddatumOrganisator: Radio 1

Tags: Binnenlands · Muziek

Link:

Bezoek de website

Omschrijving:

Win de nieuwe Big Thief

Eindelijk een band met een filosofie. De vier leden van Big Thief geloven, nee weten dat er meer is tussen hemel en aarde en ver daarboven. Het universum verbindt ons met elkaar en met wat we (nog) niet kennen. Ik voelde op ‘U.F.O.F.’ dat zangeres Adrianne Lenker voelt wat ik voel.

De F achteraan ‘U.F.O.F.’ staat voor ‘Friend’. Adrianne Lenker, hoogsensitieve dochter van ouders die sekteleden waren, zoekt in haar leven en songs contact met het bovennatuurlijke. Om er vriendschap mee te sluiten en zin te geven aan ons tijdelijke bestaan . Ze praatte er veel over met haar drummer, bassist en gitarist. Want de muziek van Big Thief kon alleen groeien uit gelijkgestemden. En kijkt onze eindigheid recht in de ogen.

De viereenheid voelt als een kasjmier trui. Zacht en warm en eerlijk. Adrianne’s stem fluistert, trilt, omzwachtelt, kreunt, krijst soms en laat altijd diep in haar ziel kijken. Big Thief komt uit Brooklyn, maar je waant je alleen in een wijds prairielandschap. Een plaat die je dichter bij jezelf brengt. Je je omgeving doet vergeten. Als een boek waarin je verdwijnt. Of uren zitten in de natuur, staren naar de lucht.

Adrianne Lenker trok haar hele ongewone jeugd rond en schrijft en leeft met Big Thief nog steeds voortdurend op weg naar ergens anders. Alsof ze een thuis vond in zichzelf, waar ze ook is. En voortgedreven wordt door de wil dat met ons te delen.

Is ‘U.F.O.F.’ een folkplaat? Ik kan er geen genre op plakken. Een raakplaat, dat zeker. Behalve met haar stem raakt Adrianne Lenker ook met haar zinnen. Ze roepen beelden op die zich in je vasthaken. “The best kiss I ever had, is the flickering of the water so clear and bright”. Maar evengoed kan ze eindeloos breekbaar binnensmonds ‘Be my man, be my man, be my man’ herhalen. Je laten denken dat je haar met al haar emoties gadeslaat zonder dat ze het merkt.

Het vorige album van Big Thief heette ‘Masterpiece’. U.F.O.F. is een meesterwerk.


Vragen en Antwoorden

Log in en zie de antwoorden op deze wedstrijd. Nog geen account bij Gratiz.be? Registreer je dan snel!
StartdatumAntwoord tekort ? Je moet ingelogd zijn om een antwoord in te dienen.

Reacties:

EinddatumEr zijn nog geen reacties geplaatst.