Hier vind je een selectie nuttige programmaatjes die je computerleven aangenamer, sneller en/of makkelijker maken. En uiteraard zijn ze allemaal gratis, dus downloaden die hap!

Copernic Agent Basic
Zowat alles is beschikbaar op het net, maar die informatie is niet altijd even gemakkelijk te vinden. De meeste surfers zoeken op het net met google, maar waarom kiezen voor 1 zoekmotor terwijl er een schitterend programma bestaat dat de zoekresultaten van meer dan 90 zoekmashines koppelt?
Het programma onthoudt je zoekopdrachten zodat je deze achteraf eenvoudig kan updaten. Ook kan je ervoor kiezen om resultaten van 1 land te krijgen. Dit kan vooral handig zijn wanneer je winkels zoekt.
Ook krijg je een voorbeeldje van de sites, zo kan je zelf al eenvoudig een eerste filtering maken.
De besproken versie is een gratis versie, er bestaat een betalende 'pro' variant, maar de gratis versie volstaat ruimschoots.
Besproken versie 6.12
Bestandsgrootte 3.40 MB
Bestand Klik hier [Probleem?]
Website Klik hier [Probleem?]
Screenshot Klik hier [Probleem?]
Geplaatst door Joris <joris@gratiz.be>

Taskbar Shuffle
Iedereen maakt het wel eens mee: een knop op de taakbalk van Windows staat niet waar je hem hebben wilt. Je kan maar moeilijk alle programma's opstarten in de volgorde waarin je de knoppen wil, dus wat doe je dan? De knoppen verslepen? Helaas, Windows laat dit niet toe!
Maar wacht: dankzij Taskbar Shuffle wordt dit mogelijk! Door dit kleine programmaatje op de achtergrond te draaien, kan je de knoppen naar hartelust verslepen. Standaard zijn er een splashscreen en een icoontje in de system tray, maar je kan deze beide uitschakelen, zodat je helemaal geen last hebt van het programma, terwijl verslepen uiteraard mogelijk blijft.
Ikzelf draai het al een aantal dagen en hoewel ik voorheen zelden de nood voelde om knoppen te verplaatsen, moet ik toegeven dat ik nu regelmatig van de mogelijkheid gebruik maak. Het is immers veel aangenamer werken met wat orde op de taakbalk.
Opgelet: voorlopig werkt het programma enkel met Windows XP. Je moet daarbij wel de optie om gelijkaardige taken onder één knop te herbergen, uitschakelen, zoals beschreven staat op de website.
Besproken versie 1.1
Huidige versie 1.5 (Als op 2006.07.12)
Bestandsgrootte 600 kB
Bestand Klik hier [Probleem?]
Website Klik hier [Probleem?]
Geplaatst door tim

SketchUp
Er zijn heel wat goede CAD (Computer Aided Design) teken programma’s op de markt, maar die kosten al snel een veelvoud van een maandloon.
Een mooi programma is Sketchup, tot voor kort was dit betalend ($495) maar sinds de firma achter SketchUp is overgenomen door Google is er een gratis versie beschikbaar.
Het programma werkt zeer intuďtief, op enkele uren tijd heb je al een tekening van je huis in 3D gemaakt.
En alsof dit nog niet voldoende is kan je je tekening uploaden en plaatsen in Google Earth.
Besproken versie 5.0.245
Huidige versie 6 (Als op 2007.05.22)
Bestandsgrootte 19.20 MB
Bestand Klik hier [Probleem?]
Website Klik hier [Probleem?]
Screenshot Klik hier [Probleem?]
Geplaatst door Joris <joris@gratiz.be>

The Rename
Bestanden hernoemen kan je zelf doen in je windows verkenner, maar wanneer het over veel bestanden gaat ben je al snel een tijdje bezig met een dom werkje.
Als je bijvoorbeeld een groot aantal foto’s hebt gemaakt hebben deze allemaal nietszeggende namen zoals ‘DSC00001.JPG’. Wens je deze allemaal te hernoemen naar bijvoorbeeld ‘zomer2006_01.jpg’, ‘zomer2006_02 jpg’, ‘zomer2006_03 jpg’,… dan kan dit zeer eenvoudig en snel met ‘The Rename.
Je kan tekst laten vervangen, tellers toevoegen, de extentie veranderen,…
Besproken versie 2.1.6
Huidige versie 2.1.6 (Als op 2006.02.20)
Bestandsgrootte 2.90 MB
Bestand Klik hier [Probleem?]
Website Klik hier [Probleem?]
Screenshot Klik hier [Probleem?]
Geplaatst door Joris <joris@gratiz.be>

PhotoFiltre
Wanneer je redelijk wat digitale foto’s hebt of wanneer je afbeeldingen wil bewerken voor je site bijvoorbeeld heb je een goed en gemakkelijk programma nodig. PhotoFiltre is zo’n schitterend programma.
Standaard heeft het een 100-tal filters en je kan er online nog heel wat extra vinden.
Het programma is volledig in het Nederlands. De plugins zijn meestal in het Engels en Frans beschikbaar.
Besproken versie 6.2.0
Huidige versie 6.2.0 (Als op 2006.01.10)
Bestandsgrootte 1.54 MB
Bestand Klik hier [Probleem?]
Website Klik hier [Probleem?]
Screenshot Klik hier [Probleem?]
Geplaatst door Joris <joris@gratiz.be>

[Registreer je GRATIS] [Syndicate/RSS Feed] Per pagina:   van de 10 items   [Vorige] [6-10] [Volgende]